F1: GP Monaco 26-05-2019

Circuit de Monaco, Monte Carlo

De Grand Prix van Monaco wordt verreden in de straten van Monaco, in Monte-Carlo. De race behoort samen met de 24 uur van Le Mans en de Indianapolis 500 tot de bekendste races van de autosport.

Monaco is een van de Grand Prix die al sinds het ontstaan van het wereldkampioenschap Formule 1 in 1950 op de kalender staat, en sinds 1955 is de race een vast onderdeel op de Formule 1-kalender.
Het stratencircuit in het prinsendom van Monaco staat bekend om zijn krappe stukken, waarbij de vangrail altijd heel dichtbij is. Hierdoor kan je bijna de garantie afgeven dat er coureurs crashen tijdens de sessies in Monaco.

Als Formule 1-coureur wil je deze race graag winnen, want je naam staat voor altijd in de boeken. Naast de rijke mensen die in Monaco wonen trekt het ook altijd veel bekende personen tijdens deze race.

Het circuit is 3,3 kilometer lang en heeft 19 (krappe) bochten. Ayton Senna heeft de meeste overwinningen geboekt in Monaco. Hij kwam 6 keer als eerste over de finish. Het baanrecord staat op naam van Max Verstappen, hij wist in 2018 een ronde van 1:14:260 af te leggen. De laatste winnaars in Monaco waren Lewis Hamilton (2016), Sebastian Vettel (2017) en Daniel Ricciardo (2018).

Voor de Ziggo videosamenvatting van de race in 2018 klik je HIER.

Een ronde meerijden door de straten van Monaco kan je HIER zien.

Foto’s © Getty Images / Red Bull Content Pool
Illustraties: © Formula1.com