F1: GP Hongarije 23-07-2023

Hungaroring, Mongyoród

De GP van Hongarije staat sinds 1986 op de Formule 1-kalender en was de eerste Grand Prix die achter het voormalige ijzeren gordijn werd verreden.

De Hungaroring ligt in de buurt Mongyoród en werd in 1985 gebouwd. Acht maanden later werd het circuit voor het eerst in gebruik genomen door de Formule 1. De race in Hongarije wordt in de zomer gehouden en is herkenbaar door zijn droge en zeer warme races. Pas in 2006 kende het circuit pas zijn allereerste regenrace. Het bochtenwerk en de vele hobbels in het wegdek maken het lastig voor de coureurs om in te halen in Hongarije. De krappe bochten en doordraaiers hebben er voor gezorgd dat ‘Monaco zonder muren’ een bijnaam is geworden van de Hungaroring.

De Hungaroring is 4,3 kilometer lang en heeft 14 bochten. Het ronderecord staat sinds 2020 op naam van Lewis Hamilton. De Brit wist in zijn Mercedes een tijd te klokken van 1:16.627. De laatste winaars van de Hongaarse Grand Prix zijn Lewis Hamilton (2020), Esteban Ocon (2021) en Max Verstappen (2022)

Voor de video samenvatting van de race's van de afgelopen jaren klik je HIER.

Photo Header: © Red Bull Content Pool.
Infographics Data:© Formula 1.com

Alle getoonde tijden zijn Nederlandse tijden en deze onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Een ronde meerijden over de Hungaroring kan je hier: