F1: GP Bahrein 29-11-2020

Bahrein International Circuit, Sakhir, Bahrein

De Grand Prix van Bahrein op het Bahrein International Circuit staat sinds 2004 op de Formule 1-kalender. Aanvankelijk zou de race dit jaar in maart plaats vinden, maar door de uitbraak van het coronavirus is deze verplaatst naar november.

Het circuit in het woestijngebied van Sakhir ligt op 30 kilometer van de hoofdstad Manamah. Er zijn meerdere mogelijkheden om het circuit te rijden doormiddel van verschillende lay-outs. Sinds de eerste race in 2004 wordt er gebruik gemaakt van de Grand Prix lay-out, met een éénmalige uitstap naar de langere Endurance Circuit lay-out in 2010. Dit jaar staat het circuit in Bahrein twee weekenden achter elkaar op de kalender waarbij het eerste weekend gebruik wordt gemaakt van het traditionele Grand Prix-lay-out. Tijdens het tweede weekend zal het snelle en kortere Outer Track lay-out gebruikt worden.

bahrein-20201123125654.png

Het circuit in Sakhir is ontworpen door Formule 1-circuit ontwerper Hermann Tilke. Omdat het circuit gelegen in de woestijn ligt, ligt er regelmatig een laagje zand op het circuit. Daarnaast wordt het circuit niet veel gebruikt, waardoor de coureurs in het begin moeten zoeken naar grip.

De Grand Prix-lay-out van Bahrein International Circuit is 5,4 kilometer lang heeft 15 bochten. Het ronde record staat sinds vorig jaar op naam van Charles Leclerc. De Monegask reed in zijn Ferrari een tijd van 1:33.411. De laatste winnaars in Bahrein zijn Sebastian Vettel (2017 & 2018) en Lewis Hamilton (2019).

Photo Header: © Red Bull Content Pool.
Infographics Data:© Formula 1.com

Een ronde meerijden over de Grand Prix-lay-out van Bahrein International Circuit kan je hier zien: