F1: GP Bahrein 28-03-2021

Bahrein International Circuit, Sakhir, Bahrein

De Grand Prix van Bahrein op het Bahrein International Circuit staat sinds 2004 op de Formule 1-kalender. Afgelopen jaar werden er twee races in Bahrein verreden, één op het traditionele circuit en één op de kortere Outer Track lay-out.

Het circuit in het woestijngebied van Sakhir ligt op 30 kilometer van de hoofdstad Manamah. Er zijn meerdere mogelijkheden om het circuit te rijden door middel van verschillende lay-outs. Sinds de eerste race in 2004 wordt er gebruik gemaakt van de Grand Prix lay-out, met een éénmalige uitstap naar de langere Endurance Circuit lay-out in 2010. Afgelopen jaar werden er twee weekenden achter elkaar geracet. In het eerste weekend werd gebruik gemaakt van het traditionele Grand Prix-lay-out en tijdens het tweede weekend werd gebruik gemaakt van het snelle en kortere Outer Track lay-out.

bahrein-20201123125654.png

Het circuit in Sakhir is ontworpen door Formule 1-circuit ontwerper Hermann Tilke. Omdat het circuit in de woestijn gelegen is, ligt er regelmatig een laagje zand op het circuit. Daarnaast wordt het circuit niet veel gebruikt, waardoor de coureurs in het begin de ontbrekende grip moeten zoeken.

De Grand Prix-lay-out van Bahrein International Circuit is 5,4 kilometer lang heeft 15 bochten. Het ronde record staat sinds vorig jaar op naam van Max Verstappen. De Nederlander reed in de Red Bull een tijd van 1:32.014. De laatste winnaars in Bahrein zijn Sebastian Vettel (2018) en Lewis Hamilton (2019 & 2020).

Voor de Ziggo video samenvatting van de races van de afgelopen jaren klik je HIER.

Photo Header: © Red Bull Content Pool.
Infographics Data:© Formula 1.com

Alle getoonde tijden zijn Nederlandse tijden en deze onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Een ronde meerijden over het Bahrein International Circuit kan je hier: