F1: GP Bahrein 31-03-2019

Bahrain International Circuit, Sakhir

De Grand Prix van Bahrein wordt gehouden op het Bahrain International Circuit in het woestijngebied Sakhir, dertig kilometer van de hoofdstad Manamah.

Het circuit Bahrain International Circuit is ontwerpen door Hermann Tilke en kenbaar aan zijn lange rechte stukken en langzame bochten. De coureurs racen met de klok mee, zoals de meeste circuits op de Formule 1-kalender.

De wedstrijd werd voor het eerst gereden in 2004 en het was de eerste Formule 1-wedstrijd ooit die gehouden werd in het Midden-Oosten. De Ferrari ’s domineerden in 2014, en in Bahrein was dit niet anders. Michael Schumacher won, voor teamgenoot Rubens Barichello.

Afgezien van de Formule 1 wordt de baan verder weinig gebruikt om op te racen en het vinden van voldoende grip is dan ook vaak een probleem op het circuit. Dit komt doordat het circuit in de woestijn ligt en hierdoor waait er regelmatig zand op de baan.
Het circuit telt 24 bochten en een enkele hebben een naam. Het baanrecord staat op naam van Pedro de La Rosa, hij reed in 2005 in een McLaren een ronde van 1:31.447.

Sinds 2014 wordt de race na zonsondergang gereden. Doormiddel van lampen langs het circuit is er nog steeds voldoende zicht. Racen in de avond zorgt ervoor dat het niet zo heet is op het circuit.
De laatste winnaars in Bahrein waren Hamilton (2015), Rosberg (2016) en Vettel (2017 & 2018).

Voor de Ziggo videosamenvatting van de race in 2018 klik je HIER.
Een ronde meerijden over het Albert Park Street Circuit kan je HIER zien.

Foto’s © Getty Images / Red Bull Content Pool
Illustraties: © Formula1.com