F1: GP Bahrein 05-03-2023

Bahrein International Circuit, Sakhir, Bahrein

De Grand Prix van Bahrein op het Bahrein International Circuit staat sinds 2004 op de Formule 1-kalender. De afgelopen jaren mag Bahrein het nieuwe Formule 1-seizoen openen.

Het circuit in het woestijngebied van Sakhir ligt op 30 kilometer van de hoofdstad Manamah. Er zijn meerdere mogelijkheden om het circuit te rijden door middel van verschillende lay-outs. Sinds de eerste race in 2004 wordt er gebruik gemaakt van de Grand Prix lay-out, met een éénmalige uitstap naar de langere Endurance Circuit lay-out in 2010. In 2020 werden er twee weekenden achter elkaar geracet. In het eerste weekend werd gebruik gemaakt van het traditionele Grand Prix-lay-out en tijdens het tweede weekend werd gebruik gemaakt van het snelle en kortere Outer Track lay-out.

bahrein-20201123125654.png

Het circuit in Sakhir is ontworpen door Formule 1-circuit ontwerper Hermann Tilke. Omdat het circuit in de woestijn gelegen is, ligt er regelmatig een laagje zand op het circuit. Daarnaast wordt het circuit niet veel gebruikt, waardoor de coureurs in het begin de ontbrekende grip moeten zoeken.

De Grand Prix-lay-out van Bahrein International Circuit is 5,4 kilometer lang heeft 15 bochten. Het ronde record staat al sinds 2005 op naam van Pedro de La Rosa. De Spanjaard reed toen in een McLaren een tijd van 1:31.447. De laatste winnaars in Bahrein zijn Lewis Hamilton (2020 & 2021) en Charles Leclerc (2022).

Voor de video samenvatting van de races van de afgelopen jaren klik je HIER.

Photo Header: © Red Bull Content Pool.
Infographics Data:© Formula 1.com

Alle getoonde tijden zijn Nederlandse tijden en deze onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Een ronde meerijden over het Bahrein International Circuit kan je hier: