F1: GP Australië 21-11-2021

Albert Park Street Circuit, Melbourne

Albert Park Street Circuit in Melbourne is het circuit waarop sinds 1996 de Grand Prix Formule 1 van Australië wordt verreden en is al normaal gesproken de start van het nieuwe raceseizoen.

Het Albert Park Street Circuit is een combinatie van een stratencircuit en een traditioneel circuit. Er zijn namelijk een aantal openbare wegen in het park die speciaal voor dit weekend worden afgesloten als verbindingsstuk naar het traditionele gedeelte van het circuit. Het circuit heeft een lengte van 5,7 kilometer met daarin 16 bochten, en ligt in een park met water in het midden. De baan staat bekend als vuil en hobbelig, mede door de openbare wegen van het park. Door de wereldwijde uitbraak van COVID-19 ging de race in 2020 op het allerlaatste moment niet door.

In 2021 zou de de start van het seizoen opnieuw in Australië plaats vinden maar door de aanhoudende coronacrisis is de race verplaatst naar november. De snelste ronde staat al sinds 2004 op naam van Michael Schumacher. In zijn Ferrari klokte hij een tijd van 1:24.125. De laatste winnaars in Melbourne waren Sebastian Vettel (2017 & 2018) en Valtteri Bottas (2019).

Voor de Ziggo video samenvatting van de races van de afgelopen jaren klik je HIER.

Photo Header: © Red Bull Content Pool.
Infographics Data:© Formula 1.com

Alle getoonde tijden zijn Nederlandse tijden en deze zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Een ronde meerijden over het Albert Park Street Circuit kan je hier zien: