F1: GP Abu Dhabi 01-12-2019

Yas Marina Circuit, Yas Marina

Het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi is ontworpen door Hermann Tilke. Het circuit is gelegen op het kunstmatige eiland Yas Island, dat ongeveer op een half uur rijden ligt van de stad Abu Dhabi.

Het circuit in Abu Dhabi is het duurste circuit ooit gebouwd, het kostte namelijk bij elkaar ongeveer 1 miljard dollar, maar daarbij zitten ook de aanleg van het kunstmatige eiland waarop het circuit ligt en het hagelnieuwe hotel. Bijzonder aan het circuit is dat de pitstraat uitgang onder het circuit doorloopt, als de coureurs weer de baan op willen rijden. Ook begint de race in het licht en eindigt in het donker. Het laatste gedeelte van de baan lijkt op het stratencircuit in Monaco, met de muren dichtbij.

Het Yas Marina Circuit is 5,6 kilometer lang en heeft 21 bochten. Het ronderecord staat al sinds de eerste Grand Prix in 2009 op naam van Sebastian Vettel. De Duitser reed een snelle tijd van 1:40.279. De laatste winnaars in Abu Dhabi zijn Valtteri Bottas (2017) en Lewis Hamilton (2016 & 2018).

Voor de Ziggo video samenvatting van de race in 2018 klik je HIER.
Een ronde meerijden over het Yas Marina Circuit kan je HIER zien.

Foto’s © Getty Images / Red Bull Content Pool
Illustraties: © Formula1.com