F1: GP 70th Anniversary 09-08-2020

Silverstone circuit, Silverstone

De GP van Groot-Brittannië staat al op de Formule 1-kalender sinds de start van de Formule 1. Sinds 1987 wordt deze race telkens op het circuit van Silverstone gereden.

In 1948 werd op Silverstone voor het eerst een Grand-Prix voor de Formule 1 georganiseerd. Naast Silverstone zijn de Grand Prix van Groot-Brittannië ook gereden op de circuits van Brooklands, Aintree en Brands Hatch.

Het circuit van SIlverstone diende oorspronkelijk als trainingsvliegveld voor de Britse bommenwerpers in de Tweede Wereldoorlog. In 2010 leek de Formule 1 te verhuizen naar het circuit van Donington, maar door financiële tegenslagen bleef dit uit. Bernie Ecclestone sloot hierna een nieuw zeventienjarig contract met de directie van Silverstone, zodat het circuit verzekerd is van een plek op de kalender tot 2027. In 2011 is de start- en finishlijn verlegd naar een ander recht stuk. Er is ook een geheel nieuw pitcomplex aangelegd naast die nieuwe start- en finishlijn. De oude pits bestaat nog steeds en wordt nog gebruikt voor enkele kampioenschappen.

Het circuit van Silverstone is 5,9 kilometer lang en heeft 18 bochten. Lewis Hamilton heeft het ronderecord in handen. De Brit wist in 2019 een tijd te rijden van 1:27.369. De laatste winnaars in Groot-Brittannië zijn Sebastian Vettel (2018) en Lewis Hamilton (2017 & 2019).

Voor de Ziggo video samenvatting van de race's van de afgelopen jaren klik je HIER.
Een ronde meerijden over Silverstone kan je HIER zien.

Tijden onder voorbehoud
Foto’s © Getty Images / Red Bull Content Pool
Illustraties: © Formula1.com