​Eerste F1-sprintrace op Silverstone

Formule 1 CEO Stefano Domenicali heeft aan de Daily Mail laten weten dat tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië de eerste sprintrace in de Formule 1 zal worden verreden.

Het circuit van Silverstone is één van de drie locaties waar de nieuwe opzet zal worden getest. De Italiaanse, Braziliaanse en Canadese Grands Prix zijn naar verluidt de kanshebbers om de andere twee sprintraces te organiseren.

“We zijn bezig met de laatste details”, vertelde Domenicali aan de Britse krant Daily Mail. De sprintrace zal donderdag voorafgaand aan de wintertests in Bahrein worden besproken met de teams. Domenicali verzekerd dat de hoofdrace op zondag het hoogtepunt van het raceweekend blijft.

Tijdens de Britse Grand Prix zal waarschijnlijk de tweede vrije training worden vervangen voor een kwalificatie om de startopstelling van de hoofdrace te bepalen. “We hebben de kwalificatie voor de sprintrace op vrijdag en daarna op zaterdag de sprintrace-kwalificatie”, laat de CEO van de Formule 1 weten.

De sprintrace zal op zaterdag 17 juli worden verreden en gaat over een lengte van ongeveer 100 kilometer, wat min of meer een derde van een Grand Prix afstand is. “De race zal ongeveer een half uur duren en er zal geen podiumviering zijn, dat gebeurt alleen op zondag”, vervolgd de Italiaan. “De coureurs krijgen wel punten voor de sprintrace, maar hoeveel punten moet nog worden bepaald. Wat ik in ieder geval wel kan zeggen is dat er op Silverstone een sprintrace wordt georganiseerd”, aldus Stefano Domenicali.

Photo Header: © Red Bull Content Pool
Geschreven door: Denny Kroeze