Bottas topt tijdenlijst aan het einde van eerste testweek

Valtteri Bottas heeft de eerste testweek met de snelste tijd afgesloten. Lewis Hamilton reed in de middag in plaats van de Fin, maar de Engelsman wist de tijd van Bottas niet te verbeteren. Wel zette hij de tweede tijd neer, gevolgd door Esteban Ocon en Lance Stroll. Max Verstappen klokte op de laatste testdag van week 1 een zevende tijd.

Door Patrick Wuite en Joep Rijsman

De teams focusten zich gedurende de middag voornamelijk op ‘longruns’, oftewel een race-simulatie met veel brandstof. Ook waren er verschillende rode vlag-incidenten. Zo maakte Kevin Magnussen een spin met de Haas, veroorzaakt door een lekke band en viel Daniel Ricciardo van Renault stil door een motorprobleem. Hiermee kwam het aantal rode vlaggen op de vrijdag op vier. Alexander Albon reed ondertussen in de middag 80 rondes in de Red Bull. Hij leek zich ook te focussen op race-simulaties.

Lewis Hamilton deed gedurende de middag meerdere pogingen om de tijd van Bottas te verbeteren, maar slaagde hier niet in. Het team van Hamilton, Mercedes, kan terugkijken op een zeer geslaagde eerste testweek. De auto lijkt snel in korte runs, maar ook over race-afstanden maakt de auto indruk. Mercedes benaderde vanochtend de pole-tijd in Spanje van vorig jaar al op 3 tienden, en aangezien vrijwel niemand voluit draait in de testweek is dit indrukwekkend te noemen.

Bij Ferrari speelde er andere dingen. Sebastian Vettel van Ferrari kwam na een eerder motorprobleem in de ochtend deze middag de baan weer op, en legde gedurende de dag 99 rondes af. Vettel focuste zich niet op snelle tijden, maar klokte dus wel een redelijk aantal rondes.

En daarmee is de eerste testweek in Barcelona alweer tot een einde gekomen. Tijdens de tweede testweek houden wij van GP Latest News u uiteraard ook op de hoogte van alle actie, tot dan!

Photo's: © Mercedes AMG.