Bottas snelste in VT3 Mugello, Verstappen 2e

Tijdens de zaterdag-training op Mugello heeft Valtteri Bottas de snelste tijd gereden. Het was stuivertje wisselen tussen de Mercedes coureurs en Max Verstappen. Waar Verstappen op de gele medium band een hele snelle tijd zette probeerden de Mercedes rijders het op de rode soft band. Dat leverde een eerste en tweede plaats op voor het Duitse team totdat Max het ook op rood ging proberen, dat leverde een tweede tijd op. Het verschil met Bottas was slechts 17 duizendste van een seconde.

Het eerste kwartier van deze training was zeer rustig, na een installatie rondje kwam George Russel niet verder dan z’n potbox vanwege een remprobleem. De Red Bulls probeerden eerst snelle ronden te zetten op de medium band. De RB16 deed het uitstekend op deze band. Het leverde Verstappen een eerste tijd op.

De meeste andere coureurs gaven de voorkeur om het op de rode band te proberen. Pierre Gasly schoot even de baan af aan het einde van deze training maar kon prima de pist weer bereiken. Lando Norris was gedwongen om in te houden vanwege de gele vlaggen voor Gasly maar los daarvan lijkt het erop dat McLaren het moeilijk heeft op deze baan. Ook Renault ziet er nog niet goed uit, Ricciardo had moeite om een goede lap neer te zetten op de soft band.

Verstappen reed ondanks het nemen van een klein beetje gras een snelle run neer te gaan zetten. De Nederlander zette een P2 neer met slechts +0.017 achter Valtteri. Niet minder dan één honderdste van een seconde is het verschil tussen de mannen in de top 3. Hopelijk id dit een voorbode voor wat de kwalificatie vanmiddag gaat brengen.

Bekijk hier de complete uitslag van de derde vrije training:

Infographics Data: © Formula 1, Tata Communications.
Photo Infographic: © Red Bull Racing
Photo Header: © Mercedes-AMG F1 Team.